Свечано обиљежавање 47 година Машинског факултета у Бања Луци

19.11.2018 | Опште новости

Поводом обиљежавања Дана факултета одржана је свечана прослава, 16. новембра 2018. године у 12.00 часова у амфитеатру Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Свечаности су присуствовали представници: Владе РС, Универзитета у Бањој Луци, декани, продекани и наставници факултета Универзитета у Бањој Луци и машинских факултета из Србије и Босне и Херцеговине, привредних субјеката, сарадници, административно особље, студенти Машинског факултета као и многи други гости.

  

На почетку свечаности прво се обратио декан Машинског факултета проф. др Дарко Кнежевић. У име наставника, сарадника, административног особља и студената Машинског факултета поздравио је све присутне и укратко презентовао резултате рада Факултета у претходне двије академске године. Проф. др Дарко Кнежевић истакао је да студенти који заврше Машински факултет у Бањој Луци немају проблем са проналажењем посла код нас и у иностранству.

Свим присутним гостима обратили су се: проф. др Радослав Гајанин ректор Универзитета у Бањој Луци, проф. др Радивоје Митровић декан Машинског факултета у Београду и проф. др Ненад Павловић декан Машинског факултета у Нишу са похвалама на постигнутим резултатима али и жељама за даљи развој науке, наставе и међународне сарадње.

Декан Машинског факултета проф. др Дарко Кнежевић уручио је признања институцијама, установама и привредним субјектима који су прошле школске године, али и претходних година допринијели раду и развоју Машинског факултета.
(Фотографије уручења признања институцијама, установама, привредним субјектима и студентима).

Urucivanje Zahvalnica - Masinski fakultet Banja Luka
Машински факултет је увео праксу да се студентима који су показали најбоље резултате на свечаностима обиљежавања Дана факултета уруче похвале и пригодни поклони. Продекан за научно-истраживачки рад проф. др Александар Милашиновић је уручио похвале студентима за остварене резултате у току прошле школске године и у току школовања на Машинском факултету, а уз похвале најбољим студентима су уручени пригодни поклони привредних субјеката. (Фотографије уручења поклона студентима)

Urucivanje polona najboljim studentima - Masinski fakultet Banja Luka
Такође, овом приликом продекан за наставу проф. др Зорана Танасић и представници привредних субјеката су уручили пригодне поклоне студентима за остварене одличне резултате на Машинијади 2018.
(Фотографије уручења пригодних поклона студентима)

Urucivanje polona studentima - Masinski fakultet Banja Luka
На свечаности обратио се скупу предсједник СТОРМ-а Дејан Благојевић, при чему је истакао одличне резултате на Машинијади 2018 као и да имају одличне односе са руководством Факултета, професорима и сарадницима. Том приликом представници СТОРМ-а су уручили златне плакете декану проф. др Дарку Кнежевићу и продекану за наставу проф. др Зорани Танасић за значајан допринос квалитету образовања студената и подршци у унапрјеђењу студентског организовања на Машинском факултету.

Уз музичке нумере, које су извели студенти Универзитета у Бањој Луци, присутни су имали прилику да погледају кадрове из промотивног филма о лабораторијама Машинског факултета. Промотивни филм.
На крају првог дијела свечаности декан Машинског факултета проф. др Дарко Кнежевић захвалио се свим гостима и позвао их да наставе дружење на кетерингу у холу испред амфитеатра Машинског факултета.
Програм је настављен додјелом диплома дипломираним инжењерима и мастерима.
(Фотографије додјеле диплома)

Контакт

  • Универзитет у Бањој Луци
  • Војводе Степе Степановића 71
  • 78000 Бања Лука
  • Република Српска
  • Босна и Херцеговина

 

  • Централа: + 387 (0)51 433 000
  • Факс: + 387 (0)51 465 085
  • Студентска служба: + 387 (0)51 433 030

Друштвене мреже

Пронађите Факултет на друштвеним мрежама