Почетна > Новости > Посјета Машинском факултету представника предузећа Mahle Electric Drives d.o.o Лакташи

Посјета Машинском факултету представника предузећа Mahle Electric Drives d.o.o Лакташи

Декан Машинског факултета проф. др Александар Милашиновић потписао је Споразум о научно-стручној сарадњи са директором предузећа Махле Лакташи Павелом Лахом.

Генерални директор предузећа Mahle Павел Лах, директор производње Далибор Савановић и менаџер за људске ресурсе Свјетлана Вукадиновић посјетили су 28. фебруара Машински факултет у Бањој Луци. Предузеће Mahle тренутно реализује једну од највећих инвестиција у Републици Српској, која се односи на изградњу савременог производног објекта укупне површине око 30.000 m2. Након завршетка грађевинских радова, предузеће Mahle ће имати потребе за ангажовањем значајног броја машинских инжењера и производних радника. На основу добре сарадње предузеће Mahle Лакташи представља једно од најзначајнијих пословних партнера Машинског факултета са становишта реализације стручних пројеката, праксе и студентских завршних радова.

На састанку представника предузећа Mahle и руководства Машинског факултета разговарано је о моделима за унапрјеђење постојеће сарадње, који треба да обухвате ближу сарадњу професора са предузећем по питању стручних и научних пројеката, стипендирање студената, као и подршку предузећа Mahle Лакташи уписној политици Машинског факултета. Директор Павел Лах је рекао да предузеће Mahle Лакташи запошљава велики број машинских инжењера са нашег факултета, те је истакао њихову посвећеност послу и компетентност, као и да ће се у ближој будућности створити услови за значајно повећање броја машинских инжењера у овом предузећу.

 

Dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Aleksandar Milašinović potpisao je Sporazum o naučno-stručnoj saradnji sa direktorom preduzeća Mahle Laktaši Pavelom Lahom.

Generalni direktor preduzeća Mahle Pavel Lah, direktor proizvodnje Dalibor Savanović i menadžer za ljudske resurse Svjetlana Vukadinović posjetili su 28. februara Mašinski fakultet u Banjoj Luci. Preduzeće Mahle trenutno realizuje jednu od najvećih investicija u Republici Srpskoj, koja se odnosi na izgradnju savremenog proizvodnog objekta ukupne površine oko 30.000 m2. Nakon završetka građevinskih radova, preduzeće Mahle će imati potrebe za angažovanjem značajnog broja mašinskih inženjera i proizvodnih radnika. Na osnovu dobre saradnje preduzeće Mahle Laktaši predstavlja jedno od najznačajnijih poslovnih partnera Mašinskog fakulteta sa stanovišta realizacije stručnih projekata, prakse i studentskih završnih radova.

Na sastanku predstavnika preduzeća Mahle i rukovodstva Mašinskog fakulteta razgovarano je o modelima za unaprjeđenje postojeće saradnje, koji treba da obuhvate bližu saradnju profesora sa preduzećem po pitanju stručnih i naučnih projekata, stipendiranje studenata, kao i podršku preduzeća Mahle Laktaši upisnoj politici Mašinskog fakulteta. Direktor Pavel Lah je rekao da preduzeće Mahle Laktaši zapošljava veliki broj mašinskih inženjera sa našeg fakulteta, te je istakao njihovu posvećenost poslu i kompetentnost, kao i da će se u bližoj budućnosti stvoriti uslovi za značajno povećanje broja mašinskih inženjera u ovom preduzeću.